Hoogbegaafdheid & hoogsensitiviteit

“Hoogbegaafd? Ik? Ik voel me helemaal niet zo slim! Ja, misschien op sommige vlakken wel wat, maar vaak ook niet.” Herken je dit? Wil je weten hoe jouw (eventuele) hoogbegaafdheid zich bij jou manifesteert? Succes door Talent helpt je daar graag bij!

Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.

Klinkt mooi toch? En herkenbaar? Veel hb’ers herkennen zich in eerste instantie niet in zich zo ‘slim’ voelen. Ze denken vaak anders dan anderen en vallen daarmee buiten de groep. Ze denken dat ze het wel mis zullen hebben omdat de anderen allemaal een andere mening zijn toegedaan. 

De handrem erop, of niet?

Wat gebeurt er dan? Je gaat je constant aanpassen, op eieren lopen, de handrem erop, je onzeker voelen, buiten de groep vallen, escalaties van mijlenver zien aankomen, team overleggen uitzitten terwijl je na 5 minuten wel weet wat de uitkomst moet zijn, ga zo maar door. Of dat je een teamleider hebt die in jouw ogen zijn of haar werk gewoon niet goed doet, en je zijn werkzaamheden over wilt nemen omdat de kans dan groter is dat het goedkomt, wat vaak zorgt voor frictie.. Op je handen zitten, tong afbijten en rustig wachten. Aanpassen, aanpassen, aanpassen en nog eens aanpassen.

Zorg samen met mij voor richting

Zijn dit soort situaties herkenbaar? Of wellicht zelfs allemaal? Hoe ga je daarmee om? Wat kun je doen om wél eens gas te kunnengeven? Weet je aan welke knoppen je kunt draaien en waar je wel en geen invloed op hebt?

Hoe heerlijk zou het zijn als je dit gewoon inzichtelijk hebt? Dat je wéét: hier gas geven, daar rustig wachten, daar niet op ingaan, dit afstoten en dat naar me toe trekken? Hoe zou het zijn als je richting hebt? Als je weet waar je je op moet focussen, waar jouw aandacht naartoe moet gaan voor een voldaan gevoel, waar je je slimme en snel werkende brein volledig op mag richten zonder dat je wordt afgeremd? Stel je dat eens voor. Heb je ook al een grote brede lach en twinkelogen? 

Dit is waar ik mijn klanten mee help. Ik geef je inzicht, richting en focus. Dat doe ik door mijn volledige aandacht op jou te vestigen, met jou in gesprek te gaan, je kerntalenten in kaart te brengen en van daaruit te gaan bouwen. Wie weet heb jij straks elke ochtend een brede lach en aan het eind van de dag een voldaan gevoel, tijd te kort voor alles wat je zo graag wilt doen.  

Ervaringen van klanten...

Wil je nu écht vanuit de basis en grondig aan de slag?

Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, een carrièreswitch overweegt of het beste talent voor je bedrijf wilt vinden, Succes door Talent staat voor je klaar. Neem voor meer informatie gerust contact op en wie weet gaan we binnenkort jouw aangeboren talenten in kaart brengen!

Hoogbegaafdheid zien we als een ‘denk’ talent, maar daar is wel wat omdenken voor nodig zo af en toe 🙂 . Succes door Talent helpt jou daarbij.

De juiste stappen zetten begint met inzicht in jezelf. Je krijgt de handleiding van jezelf voor de rest van je leven, en ik help je die te gaan gebruiken. Pak de regie! 

Begrijpen hoe jij als persoon in elkaar zit is éssentieel voor het maken van de juiste keuzes. Probeer niet jezelf te veranderen, maar omarm je talenten en ga ernaar leven!