Verloop

Hoe krijg je grip op het verloop in je organisatie? 
Succes door Talent helpt je verder.

‘’En hierbij zeg ik officieel mijn baan op’’

Grip krijgen op het verloop in het team lijkt soms echt een uitdaging. Opeens staat een zeer gewaardeerde collega bij je bureau en die vertelt je dat hij vertrekt omdat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden.

Een maand of vier later heb je je team weer aangevuld met een nieuw teamlid, en zowaar komt de volgende aan je bureau: weer iemand die vertrekt. Of je net nieuw ingewerkte collega gaat weer weg, want het was toch niet wat ze ervan verwacht had. Opnieuw start de zoektocht, vervolgens het inwerken en in de tussentijd stapelt het werk zich op, wordt je team overbelast door de werkdruk en… zo gaat het soms een tijdje door. Houdt dat nou nooit op?

Hoe fijn is het als je hier meer grip op krijgt? Je kunt dit aan zien komen! Het is mogelijk om inzicht te krijgen in wanneer dit ongeveer gaat komen per collega, wat je er per individu aan kunt doen om je collega aangehaakt te houden en hoe je erop kunt anticiperen dat iemand wellicht wel jouw team verlaat, maar niet per se je organisatie. Talent kun je veel vaker behouden dan je denkt!

Dat vraagt een andere manier van kijken naar je mensen in de organisatie of je bedrijf. Ieder mens is anders. Iedereen heeft zo zijn eigen intrinsieke motivatie om ergens hard voor te gaan lopen, blij van te worden en door te zetten. Door inzicht hierin te hebben, daar met elkaar als team slim op in te spelen én dit op de juiste manier samen te stellen heb je binnen no time een team met alleen maar topspelers! Ieder op zijn eigen (latente) talent inzetten is goud waard, en zo vorm je samen een topteam. Er is onderling begrip en waardering: wat de een zijn talent is, is voor de ander een enorm energielek!

Zet in op je medewerkers

Door op de talenten van je medewerkers in te zetten ga je de waarde van je team/bedrijf verhogen. Energielekken zijn minder aanwezig dus je hebt al gauw minder uitval door stress, burn- of bore-outs en je krijgt er intrinsiek gemotiveerde medewerkers voor terug die graag een stapje harder zetten. Je verloopcijfers gaan omlaag, je productiviteit omhoog!

Meer weten?

Ervaringen van klanten...

Wil je nu écht vanuit de basis en grondig aan de slag?

Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, een carrièreswitch overweegt of het beste talent voor je bedrijf wilt vinden, Succes door Talent staat voor je klaar. Neem voor meer informatie gerust contact op en wie weet gaan we binnenkort jouw aangeboren talenten in kaart brengen!

Hoogbegaafdheid zien we als een ‘denk’ talent, maar daar is wel wat omdenken voor nodig zo af en toe 🙂 . Succes door Talent helpt jou daarbij.

De juiste stappen zetten begint met inzicht in jezelf. Je krijgt de handleiding van jezelf voor de rest van je leven, en ik help je die te gaan gebruiken. Pak de regie! 

Begrijpen hoe jij als persoon in elkaar zit is éssentieel voor het maken van de juiste keuzes. Probeer niet jezelf te veranderen, maar omarm je talenten en ga ernaar leven!