De kerntalentenmethodiek

Hoe speelde ik als kind?

Tegenwoordig kennen we een heleboel verschillende soorten tests, analyses, vragenlijsten, et cetera. Toen ik, inmiddels een aantal jaren geleden, in aanraking kwam met de kerntalenten, dacht ik ‘ach.. weer zo’n test, zo’n test waar altijd wel iets bruikbaars en genoeg niet bruikbaars uit komt, die als ik het invul ik al eigenlijk wel van weet wat er ongeveer uit zal komen’. Oftewel, ik was enigszins sceptisch. Op sterk aanraden door mijn directe omgeving heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om de analyse te gaan doen. ‘Baat het niet, schaadt het niet’.

Ik heb tijdens de analyse verteld over hoe ik speelde als kind. Wat deed ik graag? Wat knutselde ik? Wat deed ik graag als ik ging buiten spelen? Et cetera. Echt een ontzettend leuke ochtend! Er kwamen dingen over mijn kindertijd naar boven alsof het gisteren was en die ik toch ook al wel weer was vergeten. Er werd veel gelachen en ‘ohja’ ging ook vaak over tafel.

Mijn eigen handleiding voor het leven

Toen het ‘klaar’ was, kreeg ik diezelfde ochtend nog de uitkomsten van de analyse te horen. En werkelijk, het was spot on. Een groot deel wist ik ergens wel, maar had ik echt in de afgelopen jaren niet genoeg aandacht gegeven. Een ander deel was een openbaring, en gaf me inzicht in waarom ik geen plezier uit mijn toenmalige werk haalde. Hoe ik in elkaar steek, verwoorde de analist tot in detail. In welke situatie ik op mijn gemak was, wanneer niet en ook waarom dat kwam, én wat ik zelf kon veranderen om het geen energielek te laten zijn. Een paar weken later kreeg ik mijn verslag thuisgestuurd, waarin alle nuances werden toegelicht, hoe de kerntalenten op elkaar inwerken en wat dat voor mij dus betekent. Een handleiding van mijzelf die voor de rest van het leven houdbaar blijft.

Ik was om. Erg blij, maar ook een beetje ontzet, omdat ik eigenlijk op het verkeerde pad aan de slag was qua werk. Tijd om het roer om te gooien en zo ben ik uiteindelijk zzp’er geworden. Toen de opleiding tot kerntalentenanalist per toeval op mijn tijdlijn van LinkedIn voorbijkwam heb mij zonder enige twijfel ingeschreven. Wat ik daarmee wilde wist ik toen nog niet exact, maar ik was (en ben) zo overtuigd van deze methodiek, dat ik mijzelf die eigen wilde maken. Ook wist ik dat ik anderen daarmee verder kon helpen, wat mij energie geeft. Al naar gelang de opleiding, kwam ik tot de conclusie dat ik het liefst iedereen hiermee wilde helpen, inzicht en richting wilde geven. En zo is mijn werk tot kerntalentenanalist ontstaan.

Aard, potentieel, intrinsieke motivatie

Ik zet deze methodiek voor diverse doeleinden in, en gebruik de inzichten uit de analyse als onderlegger. De uitkomsten van de analyse gaan over iemands aard (karakter), potentieel (zullen kunnen, mits opleiding, ervaring en IQ) en intrinsieke motivatie (willen, waar kom je je bed echt graag voor uit?). De methodiek neemt de periode mee uit de kindertijd vanaf 4 jaar tot aan de puberteit. Immers, wat je leuk vond in de puberteit wordt al gekleurd door hormonen en daar wijk je af van wat je zelf echt graag deed, ga je je aantrekken van wat een ander van je vindt.

Veelvuldig getest en bewezen

Het mooie is dat Danielle Krekels, de ontdekker en grondlegger van deze methodiek, nog altijd alert is op eventuele nuances of aanvullingen in de methodiek, maar aanvullingen pas doorgeeft, als ze er 200% zeker van is, er geen enkele foutmarge meer is en het veelvuldig is getest en bewezen.

Duurzame keuzes kunnen maken

Omdat de kindertijd afgesloten is, kun je deze analyse doen op een leeftijd vanaf ongeveer 14 jaar (mits de jongere al in de puberteit zit) maar ook op een leeftijd van 80, 90 of zelfs 100 jaar. En doe je de analyse nu, en over 20 jaar opnieuw, dan komen daar dezelfde uitkomsten uit. Daarop is het uitgebreid getest, en dat maakt het waterdicht. Dat maakt ook dat ik zo van deze methodiek hou. Het is een bewezen succesvolle, leuke methodiek om in relatief korte tijd een blauwdruk van jezelf in handen te hebben, een handleiding die je rest van je leven kunt raadplegen. Je gaat duurzame(re) keuzes maken voor wat betreft carrière, maar ook krijg je zicht op hoe je het beste in balans blijft op het gebied van mentale ruimte, focustijd, beweging, samenzijn met anderen of juist ruimte en tijd voor jezelf.

Ik begeleid onder andere op deze vlakken:

Wil je nu écht vanuit de basis en grondig aan de slag?

Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, een carrièreswitch overweegt of het beste talent voor je bedrijf wilt vinden, Succes door Talent staat voor je klaar. Neem voor meer informatie gerust contact op en wie weet gaan we binnenkort jouw aangeboren talenten in kaart brengen!

Hoogbegaafdheid zien we als een ‘denk’ talent, maar daar is wel wat omdenken voor nodig zo af en toe 🙂 . Succes door Talent helpt jou daarbij.

De juiste stappen zetten begint met inzicht in jezelf. Je krijgt de handleiding van jezelf voor de rest van je leven, en ik help je die te gaan gebruiken. Pak de regie! 

Begrijpen hoe jij als persoon in elkaar zit is éssentieel voor het maken van de juiste keuzes. Probeer niet jezelf te veranderen, maar omarm je talenten en ga ernaar leven!